18 вълшебни истории оживяват с героите на Дисни

Има истории, които всяко дете трябва да чуе, и книги, които ще му разкрият необятния свят на приятелството, смелостта и вълшебствата. И ако вашето дете обича да слуша истории за далечни страни, стари магии и смели герои, то книгите от поредицата „Приказна колекция” несъмнено са най-хубавия подарък за него.

18 вълшебни истории оживяват заедно с вестниците „24 часа” и „Труд” до 6 септември. Историите, разказани от страниците на дванайсетте заглавия на луксозната поредица, оживяват в чудни илюстрации. С тях детето ви със сигурност ще изживее незабравими мигове. Всъщност не може да бъде иначе.

Базирани на историите, разказани в едноименните пълнометражни анимационни филми на ДИСНИ, дванайсетте истории от поредицата „Приказна колекция” са истинско съкровище и специален подарък за всяко дете.
18 луксозни книги!

Всеки вторник

с „Труд” и „24 часа” за 7.99 лв.
За абонамент:

Заявки за абонамент се приемат във “Вестникарска група България” чрез талон-заявка, който можете да изпратите на адреса ни: София 1504, бул. “Цариградско шосе”, на e-mail: abonament@vgb.bg или на факс: 02/ 942 2841, 02/ 942 2840. Плащането се извършва по сметка на „Вестникарска група България” ООД в Райфайзенбанк (описана в талона-заявка) както и в рекламните офиси на ВГБ.

За допълнителна информация: тел. 02 / 942 2036, 02/ 942 2037 всеки работен ден от 10 до 12 и от 14 до 16 часа или e-mail:abonament@vgb.bg

Разпространява се на вестникарските павилиони като приложение на “Труд„ или “24 часа” до изчерпване на количествата. Цена на книга с вестник - 8.89 лв.

„Пинокио”

Дата на излизане: 2 август

„Пинокио“ е вторият филм на ДИСНИ след „Снежанка и седемте джуджета“. Излиза по екраните в далечната 1940 година и е по едно от най-прочутите произведения в историята на детската литература – „Приключенията на Пинокио“ от Карло Колоди. Историята ни отвежда в едно спокойно италианско селце. Цял живот старият дърводелец Джепето прави играчки и носи щастие на хората. Време e и неговите желания да се сбъднат. Една нощ в работилницата му идва Синята фея и вдъхва живот на Пинокио – най-новата дървена кукла на стареца. Тя му обещава, че бъде ли смел, честен и добър, един ден ще го превърне в истинско момченце от плът и кръв. Как Пинокио става достоен за дара й ще научите, когато прочетете тази великолепна книга

„Аладин”

Дата на излизане: 9 август

Само този, който е с честно сърце и е като необработен диамант, може да влезе тук – гласи повелята на вълшебната пещера. „Необработеният диамант“ живее в омайния град Аграба и на вид не се различава от всяко друго бедно момче. Ще го разпознаеш по вярната маймунка, която го придружава навсякъде. Името му е Аладин и той наистина притежава честно сърце. Точно то му помага да получи една необикновена лампа, да победи злия магьосник Джафар, да се превърне в принц и да спечели любовта на принцеса Ясмина. Насладете се на тази вълнуваща история и прекрасните илюстрации от едноименния филм на ДИСНИ, който излиза на голям екран през 1992 година

„Търсенето на Немо”

Дата на излизане: 16 август

В края на Големия бариерен риф в Австралия двойка рибки клоуни с нетърпение очакват излюпването на дечицата си. Но ужасно нещастие връхлита семейството. Оцеляват само малкият Немо и баща му Марлин, който се посвещава на сина си и го обгръща с грижи и обич. Марлин непрекъснато бди над малкия. Един ден Немо решава да докаже, че вече е пораснал и може да плува и в непознати води. Но попада в мрежата на запален колекционер на рибки. Марлин предприема невероятно опасно пътуване, за да открие своя единствен син... Още с излизането си през 2003 година епичната история, създадена от ДИСНИ/ПИКСАР, получава международно признание.

„Аристокотки”

Дата на излизане: 23 август

„Аристокотки“, двайсетият пълнометражен филм на ДИСНИ, излиза по екраните през 1970 година и се смята за последната лента на студиото, планирана от самия Уолт Дисни. Това е историята на семейство аристократични котки, собственост на възрастна оперна певица, която решава да завещае цялото си богатство на тях. Когато алчният й иконом разбира за това, решава да отвлече прелестната Дукеса и трите й малки котенца – Берлиоз, Тулуз и Мари. Благодарение на смелостта на аристокотките и всички приятели, които им помагат в това изпитание, мадам Бонфамий разкрива истинската същност на своя коварен служител, а по-късно основава фондация за защита на уличните котки в Париж.

„Камбанка”

Дата на излизане: 30 август

Запознайте се с Камбанка! Новата фея, родила се от смеха на едно новородено бебе, прелита над суша и море, за да стигне до остров Никога и Долината на елфите – дома на феите. На това чудно място всяка фея притежава необикновена дарба. Ала Камбанка никак не е доволна от своята, колкото и забавно да е да измисляш изобретения и да поправяш разни неща. Тя мечтае да пътува заедно с феите на природните стихии до континента и да помага при смяната на сезоните. Младата фея е решена на всичко, за да осъществи мечтата си. Но дали замисленият от Камбанка план ще успее? Филмът, създаден през 2008 година, е осъществен чрез цифрово триизмерно моделиране, което придава характерен вид и на илюстрациите в книгата.

„Рапунцел и разбойникът”

Дата на излизане: 6 септември

Това е весела история за една дългокоса красавица и нейния „принц“ разбойник. Рапунцел има куража да се бори за своите мечти, но за тази цел се нуждае от помощник. Флин е на точното място в точното време. Преследван от кралските стражи, един ден той се озовава в самотна кула насред гората. В нея живее златокоса девойка, изолирана от външния свят... Така започва тяхното забавно приключение, в което ги придружават симпатичен хамелеон и решителен жребец. „Рапунцел и разбойникът“ е по мотиви от приказката „Рапунцел“ на Братя Грим. Петдесетият анимационен филм на ДИСНИ е и най-високобюджетният анимационен филм, правен досега. В него са вложени 260 милиона долара.

12-те излезли книги, за които може да се абонирате

„Бамби”

Дата на излизане: 10.5.2011

Първото заглавие „Бамби”разказва историята показана в едноименния филм, който излиза за пръв път на голям екран на 13 август 1942 година. Това е петият филм от поредицата „Класически анимационни филми” на Дисни. Създаден е по едноименния роман на Феликс Залтан от 1923 година. „Бамби” получава три номинации за „Оскар” – за най-добър звук, най-добра песен (Love is a Song), изпята от Доналд Новис и оригинална филмова музика. През юни 2008 година Американския филмов институт представя класация на десетте най-добри филма в десет класически филмови жанра, определени от 1500 водещи дейци от филмовата гилдия. „Бамби” се класира на трето място сред анимационните филми.Първото заглавие „Бамби”разказва историята показана в едноименния филм, който излиза за пръв път на голям екран на 13 август 1942 година. Това е петият филм от поредицата „Класически анимационни филми” на Дисни. Създаден е по едноименния роман на Феликс Залтан от 1923 година. „Бамби” получава три номинации за „Оскар” – за най-добър звук, най-добра песен (Love is a Song), изпята от Доналд Новис и оригинална филмова музика. През юни 2008 година Американския филмов институт представя класация на десетте най-добри филма в десет класически филмови жанра, определени от 1500 водещи дейци от филмовата гилдия. „Бамби” се класира на трето място сред анимационните филми.

„Пепеляшка”

Дата на излизане: 17.5.2011

Една от най-обичаните приказки на всички времена – „Пепеляшка” оживява на страниците на едноименното заглавие от поредицата „Приказна колекция” с невероятни илюстрации от пълнометражния анимационен филм на ДИСНИ. Излязъл на голям екран за пръв път на 15 февруари 1950 година и веднага се превръща в един от най-касовите филми за годината с приходи от 4 милиона долара и най-успешния за ДИСНИ след „Бамби”. На провелия се същата година първи филмов фестивал „Берлинале”, „Пепеляшка” печели наградата „Златна мечка” за най-добър музикален филм. Интересен факт е, че художниците, работили по изработването на филма са имали затруднение с образа на котката Луцифер. За прототип в крайна сметка им служи котаракът на аниматора Уорд Кимбърли. Когато го видял за пръв път, самият Волт Дисни възкликнал – „Ето го и Луцифер”.

„Книга за джунглата”

Дата на излизане: 24.5.2011

Създаден в края на 60-те години „Книга за джунглата” е последният от класическите анимационни филми на Дисни, в работата, по който е участвал и самия Уолт Дисни. Лентата се появява на голям екран през октомври 1967 година, 10 месеца след смъртта на Дисни. Успехът на заглавието е огромен. Печалбата му само в САЩ възлиза на 73 милиона долара за 1 година. Песента от филма Bare Necessities е номинирана за наградата на Академията, но губи след ожесточена битка с Talk to the Animals от филма „Доктор Дулитъл”. Тогавашният президент на Академията за филмово изкуство Грегъри Пек дори лобира филмът да бъде номиниран и дори да спечели Оскар за най-добър филм. Усилията му за съжаление не се увенчават с успех.

„Питър Пан”

Дата на излизане: 31.5.2011

Една от най-обичаните пиеси за всички времена „Питър Пан” оживява на голям екран през 1953 година, като се превръща в най-касовия филм за годината. Дълги години Уолт Дисни се опитва да филмира пиесата на Бари. Филмът влиза във финалната селекция на фестивала в Кан същата година.

„Алиса в страната на чудесата”

Дата на излизане: 07.6.2011

„Алиса в страната на чудесата” често е цитиран като най-добрия филм излизал от студиото на ДИСНИ. Базиран на книгата на Луис Карол, филмът се появява за пръв път на голям екран в САЩ на 29 юли 1951 година. Озвучен е от имена като Катрин Бюмонт, Уенди Дарлинг и Ед Уин.

„Цар Лъв”

Дата на излизане: 14.6.2011

Един от най-обичаните филми за всички времена на ДИСНИ – „Цар Лъв” се появява на 14 юни 1994 година. Номиниран за Златен Глобус и 4 награди Оскар, филмът печели невероятните 783 милиона долара само в годината на излизането си. Песента на Елтън Джон Can You Feel the Love Tonight печели Оскар за най-добра песен към филм. Във филма могат да се чуят гласовете на Матю Бродерик, Мойра Кели, Роуан Аткинсън и Упи Голдбърг.

„Лейди и Скитника”

Дата на излизане: 21.6.2011

Появил се на екраните зад океана през 1955 година, „Лейди и Скитника” е най-успешния за времето си филм на компанията ДИСНИ след „Снежанка и седемтте джуджета”. Главната роля е поверена на гласа на изключително популярната за времето си актриса Пеги Лий. През 1956 година печели наградата БАФТА за най-добър анимационен филм.

„Малката русалка”

Дата на излизане: 28.6.2011

Адаптацията на приказката на Ханс Кристиан Андерсен „Малката русалка” се превръща в „Ариел” един от най-обичаните филми на компанията ДИСНИ. Направил премиерата си на 14 ноември 1989 година, той е поредния блокбастър в дългата поредица „Класически анимационни филми”, като само за година печели 211 милиона долара. Печели две награди „Оскар” – за най-добра филмова музика и за оригинална песен от филм, три статуетри „Златен глобус”, както и „Грами” и участва във финалната селекция на Фестивала в Кан през 1990 година.

„Красавицата и звяра”

Дата на излизане: 05.7.2011

За пръв път част от „Красавицата и звяра” е излъчена в рамките на Филмовия фестивал в Ню Йорк през септември 1991 година. Година по-късно целият филм е показан на фестивала в Кан. С невероятните 403 милиона долара приходи, „Красавицата и звяра” се превръща в третия най-касов филм за годината (като трябва да споменем, че е изпреварен само от „Робин Худ: Принцът на разбойниците” и „Терминатор”). Критиците го обявяват за най-добрият анимационен филм на всички времена. От четири номинации за „Оскар”, лентата печели две – за най-добра песен от филм и най-добра музика към филм. Освен това има три статуетки „Златен глобус”, четири „Грами” и 11 други награди. Това със сигурност е един от най-награждаваните филми на ДИСНИ.

„Спящата красавица”

Дата на излизане: 12.7.2011

Излязъл през 1959 година „Спящата красавица” е най-скъпият филм на ДИСНИ, правен до онзи момент. През 1960 година получава номинация за „Оскар” за най-добра музика към филм и за „Грами” за най-добър саундтрак.

„Снежанка и седемте джуджета”

Дата на излизане: 19.7.2011

Първият пълнометражен анимационен филм на ДИСНИ „Снежанка и седемте джуджета” излиза на голям екран на 21 декември 1937 година. Лентата е един от двата анимационни филма, които влизат в класацията на 100-те най-велики филма на всички времена, обявена от Американския филмов институт през 1997 година. През 1989 година заглавието е добавено към американския национален филмов регистър, като е определено за „културно, историческо и естетическо богатство”. Въпреки че Лилиан, съпругата на Дисни, го предупреждава, че „никой няма да плати, за да дойде да гледа филм с джуджета”, премиерата на лентата е повече от обещаваща – първоначалните приходи възлизат на невероятните за времето си 8 милиона долара. Американската филмова академия отличава „Снежанка и седемте джуджета” с почетен „Оскар”, като 10-годишната Шърли Темпъл връчва на Дисни статуетка в реален размер и седем миниатюрни такива.

„101 далматинци”

Дата на излизане: 26.7.2011

Озвучен с гласовете на Род Тейлър (Понго) и Бети Лу Герсън (Круела ДеВил), „101 далматинци” се появява на голям екран на 25 януари 1961 година. Превърнал се в един от най-популярните филми на ДИСНИ за десетилетието.